Hangterápia Zentán

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt Zentán megrendezendő csoportos Hangterápiás Meditációra. Várjuk, aki szeretné megtapasztalni a Gongok és a Himalájai hangtálak által keltett nyugtató és gyógyító hangrezgések pozitív hatását.

Dátum – December 4, vasárnap
Időpont kezdés – 16.00-tól.
Kérünk mindenkit hogy időben érkezzen , késésével ne zavarja meg az eseményt.
Cím – Tara Jógaközpont Zenta, Kossuth Lajos 40, bejárat a ház hátamögött a kis utcából
Belépő – 1500 din/fő
Jelentkezés:
Balassa Mónikánál
Tel- 063/83-07-960. Ha nem jelentkezek a hívásra, kérem hagyjon üzenetet vagy próbáljon hívni Viberen vagy WatsApp-on. Köszönöm!
emai:  monika.balassa@gmail.com


Mit jelent a csoportos IASH-hangterápiás meditáció vagy másnéven Hangfürdő.
Az IASH hangfürdő egy meditatív akusztikus koncert, amely „lemossa” a stresszt és a feszültséget, ellazítja a testet, megtisztítja a tudatot és megnyugtatja az elmét és így ezáltal aktiválja a test természetes öngyógyító rendszereit.
A IASH csoportos hangfürdők általában 1-1,5-óra hosszúak szoktak lenni, ezek lehetnek kisebb csoportos rendezvények vagy családi összejövetelek, de akár több száz fős, vagy még ennél is nagyobb rendezvények. A hangfürdőkön bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül.
Az IASH hangfürdőknek a két meghatározó hangszere a Gong és a Himalájai hangtálak. Ezek az ősi hangszerek teljesen egyedülálló és különleges hangzásuk miatt semmi máshoz nem hasonlítható tiszta és harmonikus rezgéseket bocsátanak ki magukból. Ezek a nyugtató pulzáló és vibráló hangrezgések a legoptimálisabbak az agyunk számára a teljes ellazuláshoz és a mély meditációs állapot eléréséhez.
Az IASH hangterápiás-meditáció egy szisztematikus módszer, amely teljes fizikális, mentális és érzelmi változást hoz létre.


A hangterápiás meditációnak az a célja, hogy a hangfürdőn résztvevőket a hangtálak és gongok rezgéseinek kellemesen nyugtató hangjai, gyorsan, könnyedén és minden erőfeszítés nélkül juttassa egy mély relaxált nyugalmi állapotba. Ez az összpontosított tudatú , alváshoz közeli állapot olyan érzés mintha aludnánk, viszont a tudatunk egy mély tudatossági szinten működik tovább.
A hangterápiás meditáció során a tudat az alvás és az ébrenléti állapot között van, de független mindkettőtől. Ebben az állapotban nincsenek gondolatok és nincsenek érzelmek, csakis az elcsendesedett megfigyelő tudatosság a jelenben. A hangfürdő alatt igyekezzünk ébren maradni, a cél a tudatosság fokozása. A tudatalattiból rendszeres gyakorlás révén hasznos intuíciókat, megérzéseket kaphatunk.
Az IASH hangfürdőket ideális esetben elkülönített csendes zárt helyen megfelelő hőmérsékletű és félhomályos szobában vagy teremben végezzük. A csoportos hangfürdőn való részvételkor nem kell semmi mást csinálni csak egyszerűen lefeküdni és pihenni, és átadni magadat a csodálatos hangrezgések világának és ezáltal a gyógyító rezgések majd eláradnak az egész testben „megfürdetve” , átrezegtetve minden egyes sejtet , mint egy sejt masszázs.


Laza kényelmes, meleg ruhában érkezz, hogy melegen tudd tartani magadat, mert a hangterápiás meditáció ideje alatt a test hőmérséklete egy kicsit lecsökken.
Hozz magaddal jóga matracot és amire még igény szerint szükséged lesz ahhoz, hogy egy órát a földön fekve kényelmesen el tudj tölteni, pl. kispárna , pléd, takaró, hálózsák stb.
Az IASH hangtreápiás meditációkat lehet széken ülve vagy kerekes kocsiban is hallgatni, ha valaki esetleg nem tud egy órát fekve eltölteni.
Az ideális póz a hangfürdő ideje alatt a Jógában ismert Savászana póz amikor is a földön hanyatt fekvésben egyenes gerinccel a lábakat enyhén szét tárva, és a kezek a test mellet tenyérrel felfele néznek. A jógában ez a teljes ellazulás póza, mivel ebben az állapotban az érzékszervi ingerek a minimálisra redukálódnak.
Ennek az elősegítésének az érdekében kérlek, hogy hozzál magaddal egy saját szempárnát vagy valami mást pl. sál, póló, törülköző, stb. amivel le tudod takarni a szemedet a hangfürdő időtartama alatt. Ez nagyban elősegíti a meditációs állapot elérését azáltal, hogy használatakor a szemhéjakra eső enyhe nyomás nem engedi mozogni a szemhéjakat, amikor az agy betér a “REM” fázisba – ez az álom és az ébrenlét közötti időszak állapota. Így a szempárna használatával sokkal gyorsabban és könnyebben megy végbe az ellazulás és a helyes meditációs állapot elérése.


Ellenjavallatok, kinek nem alkalmas a csoportos hangfürdő:
A hangfürdők nem kötöttek semmilyen korhoz, de általában a csoportos hangfürdőkre nem szoktak pici babákat és kis gyerekeket hozni, akik nem képesek egy órát nyugodtan és csendben a földön fekve egy helyben eltölteni.
Ha valaki köhög vagy náthás akkor kérem ne jöjjön.
További információ:
www.iashhangterapia.hu 

Facebook
Instagram

Blog

A hatha jóga hatásai

A Hatha jóga kipróbálása számos előnnyel járhat, és érdemes lehet belevágni. Itt van néhány ok, amiért érdemes kipróbálni: Testi Egészség: A Hatha jóga gyakorlása segít a testi egészség megőrzésében. A lassú és kontrollált mozdulatok, a nyújtás és a...

Szenior jóga

A Szenior Jóga számos előnnyel jár az idősebb korosztály számára. Néhány fontos előnye közé tartozik: Testmozgás és Rugalmasság: A Szenior Jóga finom mozdulatokból áll, amelyek segítik az izmokat és ízületeket. A rendszeres gyakorlás növeli a test...

Gyermekjóga hatása testre, lélekre

Gyerekjóga olyan mozgásforma, amely a gyermekek testi, mentális, lelki és érzelmi egészséges fejlődését segíti elő. A jóga eszköztárában számos sokoldalú gyakorlat és módszer található, amelyek elősegítik a következőket: Testi fejlődés: A jóga ászanák gyakorlása...

Gerincjóga hatása testre, lélekre

A gerincjóga számos jótékony hatással jár, és mind fizikai, mind lelki szinten előnyös lehet. Nézzük meg, milyen élettani hatásai vannak: Fizikai előnyök: Erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot: A gerincjóga gyakorlatok segítenek megerősíteni a hátizmokat,...

Hogyan lehet gyógyítani a negativitást?

Szwámi Vishwananda belgiumi Bruges-ben adott Darshan alkalmából a következőket mondta (részlet): "...az elméteket irányítsátok befelé. Az, ami kívül történik, ugyanaz zajlik belül is. Boldoggá tesz bennünket az, ami körülöttünk történik? Nem! Sok szenvedésnek lehetünk...

10. Boldog baba póz (Ananda Balasana)

Ennek a fajta nyújtásnak nincs annyi gyógyító hatása, mint a többi póznak, viszont kiváló választás, ha több figyelmet akarunk a csípőnknek szentelni. Továbbá lenyújtja az ágyék belső oldalát, illetve a gerincoszlopot is. Hasonlóan a többi pózhoz a Boldog baba póz...

9. Fej a térdhez póz (Janu Sirsasana)

Úgy hírlik, hogy ezzel a pózzal kezelhető a magas vérnyomás, az álmatlanság és az orrmelléküreg-gyulladás is. A póz rendszeres gyakorlása segít megerősíteni a hátizmokat a terhesség alatt (a második trimeszterig). Segíthet enyhíteni a szorongást, a fáradtságot, a...

8. Ülésből előrehajolás (Paschimottanasana)

Az ülésből előrehajolás póznak is számos pozitív előnye van, beleértve a stressz, a szorongás és az enyhe depresszió enyhítését is. Ezt a pózt rendszeresen végezve le tudjuk nyújtani a gerincoszlopot, a vállakat, a combhajlító izmokat, továbbá stimulálja a vesék, a...

Mahavatar Babaji

Ki is Mahavatar Babaji? Babaji  egy halhatatlan jógi, aki több mint 5000 évvel ezelőtt jelent meg. Életére nincsennek történelmi hivatkozások, mert a nagy guru egyetlen században sem mutatkozott meg nyíltan, a rivaldafény nincs évezredes tervei között, alázatos...

7. Bot póz (Nyújtott lábú ülés)

Ha bármilyen csukósérülésünk van, akkor legyünk nagyon óvatosak ezzel a pózzal. A bot póz kiváló gyakorlat, hogy erősítsük a hátizmokat, lenyújtsuk a váll- és mellizmokat, illetve hogy javítsunk a testtartásunkon. Kezdésként üljünk kinyújtott és magunk előtt összetett...