Kátai tanya 2022

Jóga Mónival a Kátai tanyán

Emlék a Kátai Tanyáról! Fantasztikus élményben volt részem.
A hely varázslatos és a család, aki az egészet működteti szívmelengető. A kikapcsolódás, a feltöltődés garantált.
4 az 1 ben táborban vettem részt, ami magába foglalta a kendamát (japán fejlesztőjáték), a játékot, a kézművességet és a jógát.
A gyerekek négy csoportba voltak osztva és óránként váltottak a foglalkozások között.

7-16 éves korosztály, 13-14 fős csoportba vettek részt a jóga órákon. Mivel első táborom volt nagyon izgultam, hogy fog majd a gyerekeknek tetszeni, de kellemesen meglepődtem mennyire nyitottak voltak és nagyon élvezték a jóga órákat.

Jóga órák

A velük való munka inspiráló, örömteli, önfeledt volt. Egyéni és páros gyakorlatokat is kipróbáltak, megtanulták a Napüdvözletet, ami az egyik legjobb tűzfokozó gyakorlatsor, általa növekedett az önbizalmunk és a jó kedvünk. Egyik órán Samu, a csontváz is vendégünk volt, a páros gyakorlatokkal a szívünket nyitottuk.
Az órákat a lazítás, a relaxáció zárta. 

A legnehezebb számomra a tinikkel való munka volt, hogyan érintsem meg őket, hogyan adjak nekik a legtöbbet, amit magukkal vihetnek.
A legkönnyebb az alsós korosztály volt, játékosan, könnyedén nyitották meg magukat a jóga csodálatos hatásainak.
A legszebb élményem a kicsi szívecske volt. Egyik órán mindenki írt a csoportban részt vevőknek egy pozitív megerősítő mondatot, amit bármikor elő vehet, ha nehéz helyzetben van. Ebben a játékban én is kaptam közel 50 pozitív mondatot, megható volt, amikkel gazdagítottak a gyerekek.

 

Jóga Mónival a Kátai tanyán jóga óra
Jóga Mónival a Kátai tanyán jóga óra
Jóga Móni nagy terpeszben van oldalsó tartásban a bal könyöke a jobb térdén a jobb keze fej felett kinyújtva

Fantasztikus csapat

Egy fantasztikus csapatot is megismertem, akikkel együtt tettünk a gyerekek élménydús táboráért. A kürtös kalács sütögetés, a csapatépítő játékok, a közös esti programok,  a csillagászkodás, a tábortüzes vacsora, az a sok finom étel…..
Szavakkal el sem tudom mondani, amit ez a tábor adott, a hely, az ott lévő emberek, a gyermekek…

Joga Móni ül egy hasonló pózban mint a törökülés csak a jobb lábát átrakta a bal combja felett a bal lába a jobb combja alatt. Kezei mellette újaival érinti a talajt. Szeme csukva.

Hálás köszönet

Hálásan köszönöm a szervezőknek a meghívást és a bizalmat, a gyerekeknek is, nagyon sokat tanultam, fejlődtem, inspirálódtam.

Egy élmény volt, a nyár eddigi legszebb, legfelemelőbb élménye. 

Mindenkinek ajánlani tudom, hogyha teheti látogassa meg, és a gyermekét vigye el táborozni a Kátai Tanyára.

Galéria